Stor perdeyi yerinde 5 dakikada arındıran tüyo! Arkası da önü de kaymak gibi olacak

Stor perdeler evleri daha şık göstermek için tasarlanan modeller arasında yer alıyor. Ancak mekanizmaları çıkarıp yıkamayı zorlaştırabilir. Zahmetli olan bu işlem yerine çıkarmadan temizlemek de mümkün. İşte kolay yolu.

Evlerinizdeki stor perdeleri temizlemek için leke çıkarıcılardan yardım alabilirsiniz. Arap sabunu, halı şampuanı veya sabun rendesi gibi deterjanları kullanarak perdeyi çıkarmadan derinlemesine temizleyebilirsiniz. Üstelik yapılması gerekenler de çok basit.

Etkili bir temizlik için temiz bir kovanın içine Arap sabunu ekleyerek perdenin her tarafını silebilirsiniz. Temizlerken arka kısmı sabitleyerek dilediğiniz gibi baskı uygulayabilirsiniz. Bu püf nokta sayesinde bembeyaz olana kadar her işlem uygulanabilir.

Her tarafını köpürtüp sildikten sonra temiz bir su alarak durulamaya geçin. Kimyasal ürünler yerine doğal ürünleri tercih ederek temizlik yapabilirsiniz. Asılı olan perdeleri çok köpürtmemeye dikkat edin, durularken zorlayıcı olabilir. Bu işlemi uygulamak yerine yıkamak istiyorsanız bu adımları izleyin.

Perdeleri yıkamak için öncelikle mekanizmasını iyi ayırmak gerekiyor. Çıkarırken zarar vermemek için dikkat edin. Ayırdıktan sonra normal perde gibi makineye atıp yıkayabilirsiniz. Kuruttuktan sonra askılarına geçirerek asabilirsiniz.

Stor perdeniz çamaşır makinesi için uygun değilse halı yıkama işleminin benzerini deneyebilirsiniz. Mekanizmalarından ayırdıktan sonra halı yıkar gibi düz ve temiz bir zeminde fırçalayabilirsiniz. Ancak yumuşak fırça kullanmanızı öneririz.

Kirlenen stor perdelerin temizliğini yaparken yeterince hijyenik olmadığını düşünüyorsanız beyaz sirke kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak daha derinlemesine bir temizlik için kuru temizlemeciye verebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir