Elon Musk: “Grok 3.5 teknik sorulara doğru yanıt verebilen ilk yapay zeka modeli olacak”

Elon Musk, X sosyal medya platformunda yaptığı duyuruda, xAI’nin Grok adlı yapay zeka modelinin yakında yeni bir güncelleme alacağını açıkladı. Henüz beta aşamasında olan Grok 3.5‘e gelecek olan güncelleme olan SuperGrok, abonelere önümüzdeki haftadan itibaren erken erişim imkanı sunacak.

Musk’ın yaptığı açıklamaya göre, Grok 3.5, teknik konulara doğru cevap verebilen ilk yapay zeka modeli olacak. Musk, modelin elektrokimya ve roket motorları gibi karmaşık konularda oldukça doğru cevaplar vereceğini iddia ediyor. Diğer yapay zeka modelleri de benzer sorulara yanıt verebiliyor olsa da, Grok 3.5 bu görevi farklı bir yaklaşımla gerçekleştirecek. 

Akıl yürütme modeli ile orijinal cevaplar üretecek

Çoğu yapay zeka sistemi, cevapları internetten ve dış kaynaklardan toplayarak üretirken, Grok 3.5 ise sıfırdan cevaplar oluşturmak için bir akıl yürütme modeli kullanıyor. Bu da verilen cevapların internet kaynaklı olmadığı, potansiyel olarak orijinal olduğu anlamına geliyor.

Bu yaklaşım, akıl yürütme modeli kullanan DeepSeek R1‘e benzer. Bu, potansiyel intihal içermeyen daha dinamik bir deneyim sunmanın yanı sıra karmaşık soruları yanıtlama becerisini de artırıyor. Ancak bu tür teknolojiler daha fazla hesaplama gücü gerektirir. Bu nedenle, xAI, işlem kapasitesini genişletmek için daha fazla adım atabilir.

Önümüzdeki haçtalarda Grok 3.5’in performansı hakkında daha fazla detayın açıklanması bekleniyor. Yine de, bu sürümün beta aşamasında olduğu ve çıktıların nihai sürümde değişebileceği unutulmamalıdır.

Related Posts

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Substack’tan kamerasız yayın dönemi

Substack, salı günü yaptığı açıklamayla yeni bir özelliğini tanıttı: sadece sesli canlı yayın. Bu özellik, görüntü vermek istemeyen ya da kimliğini gizli tutmak isteyen içerik üreticileri için önemli bir rahatlık sağlıyor. Özellikle anonim kalmak …

Avrupa şampiyonu milli halterci Harun Algül’ün hedefi olimpiyat madalyası

Gaziantepli milli halterci Harun Algül, Moldova’da düzenlenen 2025 Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Halterci amcasının izinden gittiğini söyleyen Algül, hedefini ise 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na katılarak şampiyonluk olarak belirledi.

Apple uzun yıllardır sürdürdüğü geleneği değiştirebilir

Apple’ın uzun bir süredir sürdürdüğü gelenek bu yıl değişebilir. Buna göre iPhone’lar farklı zamanlarda tanıtılabilir.