e-Devlet tarife karşılaştırma sistemi erişime açıldı: En uygun tarife kolayca bulunabilecek

Tarife Karşılaştırma Artık e-Devlet Üzerinden Yapılabilir

Vatandaşlar artık cep telefonu ve sabit internet tarifelerini/kampanyalarını BTK tarife karşılaştırma sayfası üzerinden kolaylıkla yapabilecekler. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamasına göre, 13 şirketin mobil telefon, sabit internet ve sabit telefon tarifeleri kıyaslanabilecek. Bağlantı hızı, fiyat, taahhüt süresi, cayma bedeli gibi kriterlere göre tek platform üzerinden erişip karşılaştırma yapabilecekler.

e-Devlet Üzerinden Tarife Karşılaştırma İşlemi Nasıl Yapılır?

e-Devlet tarife karşılaştırma sayfası üzerinden mobil telefon, sabit internet ve sabit telefon tarifeleri ve kampanyaları karşılaştırılabiliyor. Tarife karşılaştırma süreci adımlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
  1. e-Devlet’e giriş yapın, “BTK Tarife Karşılaştırma” hizmetini arayın
  2. Karşılaştırmak istediğiniz hizmet türünü (mobil & sabit telefon, sabit internet, TV) seçin
  3. İşletmecileri seçin (Belirli işletmeleri seçebilir veya hepsini dahil edebilirsiniz)
  4. Bütçenize uygun fiyat aralığını girin
  5. Ödeme tipini seçin (Faturalı mı, faturasız mı)
  6. Taahhüt süresini belirleyin
  7. Kullanım tercihlerinizi belirtin
  8. Tüm bireysel tarifeleri göster seçeneğini seçin
  9. Numara taşıma ya da servis sağlayıcı değişikliği durumunu seçin
  10. Sorgula butonuna tıklayın

Yeni uygulamanın sektördeki rekabeti artıracağını belirten Uraloğlu, tüketicilerin daha avantajlı kampanyalara kolayca ulaşacağını, böylece işletmecilerin de daha kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet sunma yönünde teşvik edileceğini belirtti.

Related Posts

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Substack’tan kamerasız yayın dönemi

Substack, salı günü yaptığı açıklamayla yeni bir özelliğini tanıttı: sadece sesli canlı yayın. Bu özellik, görüntü vermek istemeyen ya da kimliğini gizli tutmak isteyen içerik üreticileri için önemli bir rahatlık sağlıyor. Özellikle anonim kalmak …

Avrupa şampiyonu milli halterci Harun Algül’ün hedefi olimpiyat madalyası

Gaziantepli milli halterci Harun Algül, Moldova’da düzenlenen 2025 Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Halterci amcasının izinden gittiğini söyleyen Algül, hedefini ise 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na katılarak şampiyonluk olarak belirledi.

Apple uzun yıllardır sürdürdüğü geleneği değiştirebilir

Apple’ın uzun bir süredir sürdürdüğü gelenek bu yıl değişebilir. Buna göre iPhone’lar farklı zamanlarda tanıtılabilir.